The Global Language of Business
RO
  1. Principala
  2. Pasaport Digital pentru Produs

Pasaport Digital pentru Produs

Pasaport Digital pentru Produs

Pasaport Digital pentru Produs functioneaza in conformitate cu standardele GS1.

 

Uniunea Europeana se angajeaza sa devina prima regiune neutra din punct de vedere climatic pana in anul 2050. Pentru a atinge acest obiectiv, Green Deal si alte cateva acte legislative au fost elaborate, inclusiv o propunere pentru un nou regulament privind proiectarea ecologica pentru produse durabile (ESPR).

Unul dintre principalele instrumente ale acestei politici este Digital Product Passport (DPP), un nou concept in care asociatia europeana a organizatiilor GS1 „GS1 in Europa” a fost implicata activ si a lucrat in ultimii trei ani.

Conceptul DPP se aplica oricarui produs fizic, inclusiv componente si produse intermediare, introdus pe piata UE.

Se aplica produselor fabricate in Europa sau exportate in UE si se aplica aproape tuturor sectoarelor (singurele exceptii sunt medicamentele, produsele alimentare si hrana pentru animale). Introducerea DPP este un pas major care va zgudui intreaga structura a comertului international.

Propunerea Comisiei Europene pentru Regulamentul ESPR subliniaza importanta introducerii standardelor deschise in cazul in care pasapoartele digitale pentru produse sunt interoperabile.

GS1 a parcurs deja un drum lung in acest sens, deoarece identificatorii unici GS1, cum ar fi codurile de bare sau numerele GLN, sunt deja folositi de multe companii din intreaga lume.

Priviti video.

Aflati mai mult despre DPP

 

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.