The Global Language of Business
RO
  1. Principala
  2. Produse cu parametre vareabile

Produse cu parametre vareabile

NUMERILE DE IDENTIFICARE A PRODUSELOR DE O CIRCULATIE LIMITATA

Numerile de identifcare a produselor de o circulatie limitata sunt destinate pentru utilizarea doar in limitele spatiului preventiv stabilit a unei intreprinderi sau, conform deciziei organizatiei nationale de numerotare, pe teritoriul unui stat pentru identificarea produselor de o cantitate variabila.

Uneori numerile de identificare a produselor de o circulatie limitata nu chiar précis le numesc ca numere de codificare a «produselor de o cantitate variabila». Asa productie poate sa fie ca obiect de vinzare en-detail, precum si en-gros.

Aplicarea numerilor de identificare a produselor de o circulatie limitata sub forma codurilor de bare de catre subiectii de vinzare si in centrele logistice-engrosiste permite de a solutiona doua probleme de baza:

– de a identifica produsele, care nu au fost aprovizionate cu GTIN de catre producator (furnizor) sau au fost produse pentru vinzare doar in retelile de firma comerciale;

– de a codifica produsele de o cantitate variabila, produsele, ce se vind, se comanda sau se produc in cantitati, care se pot modifica neintrerupt, de exemplu cablu, tesaturi, fructele, legumele, carnea, crupele etc. Costul en-detail a unei astfel de productii depinde de valorile parametrilor variabili (de exemplu de masa, lungime, volum si etc.), deaceea codificarea acestuia cu scopul identificarii la traversarea prin scanerile a codurilor de bare de la case, aparatelor de sumare sau sisteme computerizate special a producatorului, ca regula, nemijlocit de catre subiectii commerciali sau in centrele logistice-engrosiste.

In sistemul international GS1 este stabilita solutionarea in trepte si conform regulilor de formare a numerilor de identificare a produselor de o circulatie limitata in formatul GTIN-13 cu prefixele 02, 20–29, si GTIN-8 prefixele 0 si 2 sunt primite de fiecare stat individual.

Summary of GS1 Prefixes 20-29 by GS1 Member Organisation

Intr-un mod general structura numerilor din 13 cifre de o circulatie limitata cu valorile prefixurilor de la 02 si 20–29, aprobata in sistemul GS1 Moldova, este oglindita in tabelul.

Structura GTIN-13 сu prefixele 02, 20-29 pentru produsele de o valoare variabila in sistemul GS1 Moldova

 

 

1

 

 

2

 

 

3

 

 

4

 

 

5

 

 

6

 

 

7

 

 

8

 

 

9

 

 

10

 

 

11

 

 

12

 

 

13

0 2 R R R R R R R R R R C
2 0 R R R R R R R R R R C
2 1 R R R R R R R R R R C
2 2 R R R R R R R R R R C
2 3 R R R R R R R R R R C
2 4 R R R R R R R R R R C
2 5 R R R R R R R R R R C
2 6  Rezerva GS1 Moldova pentru utilizarile pe viitor C
2 7 I I I I I W W W W W C
2 7 I I I I V W W W W W C
2 8 R R R R R R R R R R С
2 9 R R R R R R R R R R C
– codul produsului cu caracteristicele permanente, ce nu este aprovizionat de catre producator (furnizor) cu codul de bare a sistemului GS1; se atribuie de catre intreprinderea comerciala;

 

– Codul marfii (produsului) cu o cantitate variabila; se atribuie de catre GS1 Moldova;

– valoarea parametrului variabil- marimea (masa, cantitate);

– cifra suplimentara de control a pretului sau cantitatii;

С – cifra de control GTIN-13.

Prefixele 27 se folosesc in acele cazuri, cind in componenta numarului din 13 cifre se utilizeaza unicul identificatorul produsului de o cantitate variabila pentru vinzarea in RM, ce permite de a identifia sigur produsul furnizorului dat in reteaua de livrare. Astfel identificator al produsului este atribuit de catre Asociatia GS1 Moldova, conform cererii intreprinderilor – membri ai sistemului GS1 Moldova, care isi ambaleaza marfa ( produsele) de o cantitate variabila inaintea furnizarii pe piata. Codurile se atribuie si se inregistreaza in aceeasi succesiune, precum si unitatile GTIN marfii (produselor), intr-o baza de date speciala. Celelalte cifre ale codului, destinate pentru definirea valorii parametrilor variabili (masa sau cantitate) cu o cifra suplimentara sau fara ea, se formeaza la impachetarea marfii (produsului). Numarul de identificare format intr-un astfel de mod de o circulatie limitata se aplica pe eticheta sub forma codului de bare. Utilizarea numerilor de identificare cu prefixele 26-27 pentru codificarea produselor de o cantitate variabila in interiorul subiectelor comerciali este interzisa.

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.