The Global Language of Business
RO
  1. Principala
  2. GPC – Clasificatorul Global a Produselor

GPC – Clasificatorul Global a Produselor

GPCGS1 GPC – este un sistem, ce ofera o oportunitate cumparatorilor si vinzatorilor de a utiliza limbajul global unic pentru gruparea identica a produselor pretutindeni in lume. El este destul de accesibil si simplu in utilizare.

GPC clasifica produsele, grupindu-le conform categoriilor in baza caracteristicelor generale, precum si descriindu-le legaturile acestora cu alte produse.

GPC ofera multitudinea de standarde universale pentru toate grupele de produse.

 

 

Principiile de baza ale GPC sunt:

  • usurarea procesului de cumparare, permitind alegerea anumitor grupe de produse;
  • asigurarea unei dirijari generale cu categoriile in diferite limbi, astfel urgentind reactionarea la necesitatile consumatorului;
  • devenirea unui instrument important in reteaua Globala de sincronizare a datelor;
  • aprovizionarea cu schimbul de informatie dintre parti, bazindu-se pe sistemul general de clasificare a produselor.

Avantajele utilizarii  GPC

  • Asigura cumparatorilor si vinzatorilor sistemul unic de clasificare a produselor- in tarile si regiunile, de asemenea si in intreaga lume.
  • Majoreaza exactitatea si integritatea de date.
  • Urgenteaza reactia retelei de livrare la necesitatile consumatorilor.
  • Simplifica raportarea pe categorii de produse.

Cum lucreaza  GPC?

GPC este bazat pe codul produsului, care se numeste ca «Brick» (Grup). Fiecare produs isi are «Brick» – de la automobil pina la pachetul de lapte si consta din 8 cifre.

De exemplu: Brick: 10000025 – substituitorul de lapte  / lapte (rapid alterabile).

Cel mai inalt nivel de clasificare – este «segmentul», ce corespunde domeniului concret. De exemplu, pachetele de lapte se includ in segmentele produselor alimentare , de baut si tutun-codul 50000000.

Cel mai inferior nivel a sistemului de clasificare a produselor se numeste atributul Brick. Atributul descrie produsul mai detaliat. De exemplu , dvs-ra puteti indica, este laptele un produs de origine animaliera (de vaci, capra si etc) sau laptele nu este de origine animaliera (produs de soia, de orez si etc).

De exemplu:

Схема GPC_ro

In baza globala de date  a produselor Verified by GS1 unul din cele sapte elemente de baza pentru descrierea produsului este notiunea codului “Brick”, primita din clasificatorul GPC. “Brick” reprezinta codul de baza in functia de cautare EXPLORE.

Pentru a facilita procesul de clasificare a produselor este elaborat browserul GPC , in care este posibil de accesat limbajul dorit.

Browser GPC

Browser GPC permite vizualizarea tuturor componentelor  (segmentul, famillia, clasa, grup si atributul) schemelor publicate ale GPC.

GPC

Informatia mai ampla despre clasificatorul GPC o puteti gasi pe site-ul GPC   sau pe site-ul GS1

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.