The Global Language of Business
RO
  1. Principala
  2. EPC/RFID

EPC/RFID

EPC/RFID

Desi tehnologia identificarii prin radio-frecventa (RFID) a aparut la jumatatea secolului trecut, ea a fost mai mult sau mai putin ignorata. Interesul pentru aceasta noua tehnologie a renascut dupa 1990, odata cu sesizarea oportunitatilor pe care le ofera in modernizarea si optimizarea lantului de distributie, in gestiunea stocurilor, in rapiditatea operatiilor de plata. Aplicarea sa in viitor, contureaza o modificare esentiala a procedurilor logistice si comerciale.

Codul electronic de produs (EPC) este perceput ca urmatoarea generatie a codurilor de bare. El reprezinta un mod de codificare avand ca suport un cip electronic, care identifica unic orice unitate individuala. Aceasta eticheta electronica poate fi citita prin unde radio, creandu-se astfel posibilitatea localizarii si urmaririi produselor pe lantul de distributie. Eticheta poate fi citita de la distanta fara a fi necesara vizualizarea directa a produselor.

 

epc

 

GS1 si-a asumat sarcina standardizarii si dezvoltarii acestui nou produs, creand in acest scop o entitate specifica – EPCglobal, care va sprijini implementarea si utilizarea sistemului.

Detalii aici

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.