The Global Language of Business
RO
 1. Principala
 2. Alocarea GLN

Alocarea GLN

GLN

Numerul Global de Locatie GLN

 –  este cheia de identificare GS1 folosita pentru identificarea unica a locatiei legale, fizice sau functionale a companiei.

Numere GLN numere unice la nivel international care sunt utilizate pe intregul lant de aprovizionare in multe sectoare ale comertului local si international, cum ar fi comertul cu amanuntul, asistenta medicala, transportul si logistica, serviciile, finantele etc.

GLN-uri pot fi prezentate in formatul codului de bare si pot fi marcate direct pe:

 • Unitatile de comert pentru identificarea partilor implicate in tranzactie (cumparatorul – furnizorul);
 • Unitatile de transport pentru identificarea partilor implicate in tranzactie (furnizorul-destinatarul);
 • Amplasarile fizice pentru identificarea locul livrarii, locul incarcarii.

Simbologia aceastei proceduri este GS1-128. Ea poate fi scanata pentru a obtine automat detaliile ,referitor la amplasare.

De ce sunt folositi Numerele Globale de Locatie GLN in locul unui sistem?
Orice companie poate sa-si elaboreze sistemul propriu intern si strucrura codului pentru identificarea tuturor amplasarilor care raspund cerintelor sale de activitate.

Cu toate ca un sistem intern pare a fi metoda cea mai simpla si rapida, in timpul schimbului de informatie computerizata dintre companii pot sa apara probleme ca:

 • Dublarea: doi sau mai multi parteneri de afaceri pot folosi acelasi cod pentru identificarea amplasarilor sale interne;
 • Complexitatea: codurile interne vor avea o varietate de structuri si formate, care fac programul de aplicare mai complex iar schimbarea lor este costisitoare;
 • Importanta: codurile de amplasare care contin informatii despre locul amplasarii structura codului, vor deveni greu de gestionat, in timp ce structura codificarii se modifica, capatind noi sensuri.

Folosirea numerelor de amplasare GLN ofera companiilor o metoda de a identifica amplasarile, in cadrul companiei si in afara ei.

Ele sunt:

 • Unice: cu o structura simpla, facilitind prelucrarea si transmiterea datelor;
 • Multi-sectorale: caracteristica fara importanta a numerilor GLN permite identificarea oricarei amplasarii si prin urmare a oricarui business, indeferent de forma de activitate;
 • Internationale: numerele de amplasare sunt unice in toata lumea. Mai mult ca atit, reteaua internationala a Organizatiilor de numerotare GS1, care cuprinde mai mult de 145 de tari, presteaza servicii in limba locala.

Numerele Globale de Locatie GLN sunt  exprimate ca un numar de 13 cifre.

Desi GLN-ul este format dupa aceleasi reguli ca si un numar pentru marfuri comerciale din 13 cifre, el nu poate fi reprezentat ca cod de bare GTIN -13. El poate fi format doar ca un cod de bare GS1-128 folosind identificatorul aplicatiei.

GS1 Moldova elibereaza fiecaruia dintre membrii sai 10 coduri GLN  variind de la 484 NNNN 00000 C pana la 484 NNNN  00009 C. Unde NNNN – numarul  companiei in baza de date GS1  Moldova, si C – cifra de control.

 • Numar  GLN - 484 NNNN 00000 C, pentru membrii asociatiei  GS1 Moldova, serveste ca autentificare (Login-ul)  pentru inregistrarea produselor on-line in baza de date ale GS1 Moldova.
 • Eliberarea numerelor GLN de catre Asociatie se confirma cu Certificatul si tot odata se introduc toate rechizitele intreprinderii in baza computerizata ale GS1 Moldova.

Informatie mai detaliata

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.