The Global Language of Business
RO
  1. Principala
  2. Combaterea comertului ilicit

Combaterea comertului ilicit

Combaterea comertului ilicit

Comertul ilicit si contrafacerea produselor sunt probleme serioase cu consecinte negative pentru autoritatile internationale si nationale, proprietarii de marci, distribuitori, comercianti cu amanuntul si consumatori.

Membrii GS1 sunt angajați in lupta impotriva comertului ilicit prin extinderea solutiilor bazate pe standarde GS1 pentru a accelera implementarea, a limita intreruperile si a promova interoperabilitatea cu aplicatiile destinate consumatorilor.

Standardele GS1 sunt bine pozitionate pentru a ajuta la combaterea comertului ilicit.

In ultimii ani, GS1 a lucrat cu autoritatile publice, operatorii economici si altii pentru a studia modul in care standardele globale ar putea ajuta la combaterea comertului ilicit. Standardele deschise GS1 au fost recunoscute de institutii si operatorii economici ca instrumente esentiale in lupta impotriva comertului ilicit, prin identificarea unica a produselor intr-un mod extrem de sigur.

Comisia Europeana a cerut official infiintarea si functionarea unui sistem de urmarire la nivelul UE pentru produsele din tutun, utilizand instrumentele GS1.

Standardele deschise GS1 sunt specificate in regulamentul European pentru combaterea comertului ilicit cu tutun

Regulamentul UE 2018/574 mentioneaza posibilitatea de a utiliza GS1 Global Trade Item Numbers (GTIN) pentru a identifica in mod unic produsele din tutun si GS1 Serial Shipping Container Codes (SSCC) pentru a identifica unitatile de transport. Acest sistem de trasabilitate ar contribui la eliminarea circulatiei produselor din tutun neconforme si ilicite, protejand astfel mai bine sanatatea publica si reducand pierderile fiscale.

Ne asteptam ca aceasta activitate timpurie in Europa sa fie fundamental pentru eforturile viitoare in alte sectoare si regiuni, in special in cele peste 50 de tari care au ratificat Protocolul Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru eliminarea comertului ilicit cu produse din tutun, care a intrat in vigoare la 25 septembrie 2018.

Mai multe informatii pe situl GS1 Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.