The Global Language of Business
RO
  1. Principala
  2. Glosariul

Glosariul

Termenii si definitiile

 

1. Sistemul  GS1 Sistemul international, ce activeaza in corespundere cu specificarile, standardele si documentele de dirijare, in conformitate cu cerintele GS1.
2. GS1 Association of Automatic Identification GS1. Denumirea noua curenta a organizatiei EAN International, stabilita in anul 2005 . Vezi EAN International.
3. Аsociatia GS1 Moldova Asociatia Nationala de Identificare Automata GS1 Moldova  activeaza in Republica Moldova. Vezi. Asociatiile nationale de numerotare a produselor.
4. EAN International Organizatia internationala, amplasata in Bruxelles (Belgia), ce reprezinta organizatia de baza pentru asociattiile nationale de numerotare a produselor- membrii ai EAN International, precum si impreuna cu  UCC dirijeaza cu sistemul EAN/UCC. In anul 2005 redenumita ca GS1.
5. Asociatiile nationale de numerotare a produselor Membrii ai GS1, care in tarile sale sau pe un teritoriu anumit sunt responsabili de intrebuintarea sistemului  GS1.
6. Unitatea de comert (Trade Item) Orice unitate (produs sau serviciu) pe care este necesar de a amplasa o informatie anumita si care poate fi evaluata sau comandata, lafel pe ea poate fi eliberata un pret-factura in orice punct in orice retea de livrare.
7. Structurile de numerotare Structurile standard  de identificare de bare, anumite in diferite formaturi, stabilite pentru diferite scopuri , care in sistemul GS1 reprezinta componentele ale compozitiei ierarhice. Structurile acestea satisfac atit cerintele dirijarii international a proceselor de migrare a produselor de la producator la consumator, precum si cerintelor fiecarul consumator.
8. GTIN (Global Trade Item Number)- Numarul Global Al Unitatii de Comert Numarul unical de identificare, intrebuintat in sistemul GS1 pentru definirea Unitatii de comert intr-una din structurile standard de numerotare destinate acesteea EAN/UCC-8, UCC-12, EAN/UCC-13 sau EAN/UCC-14.
9. GLN (Global Location Number)- Numarul Global De Amplasare GS1 Numarul uncial din 13-cifre, intrebuintat in sistemul GS1 pentru identificarea locului de amplasare a obiectelor materiale, functionale si juridice.
10. Prefixul  GS1 Numarul ce consta din doua sau mai multe cifre, pe care GS1 le atribuie membrilor sai-asociatiilor nationale de numerotare a produselor.
11. Prefixul companiei GS1 O parte din structura internationala de numerotare GS1, ce consta din prefixul  GS1 si Numarul Companiei, ambele fiind atribuite sau GS1, sau asociitilor nationale de numerotare a produselor –membrii ai GS1.
12. Codificarea de bare Тehnologia identificarii automate si a culegerii de date, bazata pe prezentarea informatiei in conformitate cu anumite legi sub forma unor combinatii de elemente fixe bine definite (benzi si spatii libere), de dimensiuni, culori, cu capacitatea de oglindire, orientare, citire optica ulterioara, cu modelare ulterioara necesara pentru o culegerea eventuala automata in calculator.
13. Codul de bare Codul ce reprezinta semnul, dintr-o culegere de benzi paralele si spatii libere clare de diferite grosimi si pasi, ce se citesc optic pe calea scanarii tranversale.
14. Simbolica GS1 O familie de simboluri ale codului de bare, incluzind  EAN-8, EAN-13, UPC-A si UPC-E.
15. Simbolul codului de bare EAN-13 Simbolul codului de bare EAN/UPC,  ce codifica numerile de identificare  EAN/UCC-13.
16. Simbolul codului de bare EAN-8 Simbolul codului de bare EAN/UPC, ce codifica numerile de identificare EAN/UCC-8.
17. EANCOM Standardul international al schimbului de date electronic, ce corespunde standardului corespunzator UN/EDIFACT si sustinut de catre organizatia GS1.
18. Comertul electronic Exercitarea tranzactiilor comerciale si asigurarea dirijarii acestora prin intermediul metodelor electronice , de tipul schimbului electronic de date (EDI – Electronic Data Interchange) si sistemelor automatizate de capturare de date.

 

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.