The Global Language of Business
RO
  1. Principala
  2. Atribuirea GTIN-13

Atribuirea GTIN-13

Produsele de larg consum cu parametri fixe si dimensiuni suficiente pentru a fi etichetate cu codul de bare standard GTIN-13 (26,26 mm * 37,29 mm) sunt identificate prin numere GTIN-13. Ele constituie marea majoritate a produselor manufacturate. De exemplu, sticle cu vin, conserve, produse lactate, articole de imbracaminte etc.

Primul pas pentru a crea un numar international GTIN-13 este obținerea unui prefix de companie GS1 de la organizatia nationala GS1 Moldova - membra a organizatiei internationale.

Prefixul companiei GS1 poate fi solicitat de proprietarul marcii produsului, producatorul produsului sau compania de distributie.

Structura numerelor GTIN-13

Prefixul 484 plus numarul companiei este un numar unic emis numai pentru compania Dvs. si face parte din fiecare cod de bare si alte chei de identificare GS1 pe care le creati.

GTIN-13  este unic la nivel mondial si identifica doar articolul Dvs.

EAN este o reprezentare grafica a numarului GTIN.

O intreprindere poate inregistra pana la o suta de mii de produse.

Asociatia Nationala GS1 Moldova ofera posibilitatea membrului-utilizator de a-si mentine baza de date a marfurilor pe site-ul asociatiei on-line. La cererea membrilor sai, Asociatia inregistreaza produse noi si atribuie numere GTIN-13.

Asociatia mentine o baza de date care contine date despre toate produsele de consum produse de membrii Asociatiei si utilizand numarul GTIN-13.

 

Simbolul GTIN-13

Marimea nominala (100%)  a codului de bare GTIN–13

 

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.