The Global Language of Business
RO
  1. Principala
  2. Regulile atribuirii GTIN

Regulile atribuirii GTIN

biere_3GTIN este folosit pentru identificarea unica in plan global a unui articol comercial. 

Articolulul comercial este un tip de produs, la orice nivel de ambalare (unitate de consum, ambalaj interior, paleta), care are un pret si poate fi comandat sau facturat in orice punct al lantului de distributie.

GTIN atribuit unui articol comercial asigura tuturor partenerilor comerciali un limbaj comun pentru a identifica unic, global articolul si pentru a comunica mai usor informatiile despre acesta.

Codificarea GTIN in cod de bare sau intr-un tag EPC/RFID, permite, prin scanarea codurilor de bare, automatizarea proceselor in punctul de vanzare, la receptia produselor sau la gestiunea inventarului in depozit, s.a.
GTIN este deopotriva utilizat si la identificarea online a articolelor comerciale in cataloage electronice, in mesaje EDI sau inclus in pagini web pentru a optimiza utilizarea motoarelor de cautare.

Exemple de articole comerciale: O cutie cu vopsea, un bax cu 6 cutii de vopsea, o lada cu 24 cutii de 1kg cu seminte de gazon, un pachet multiplu cu un sampon si un aditiv, o rola de 100 metri de cablu, etc.

Vezi detalii

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.