The Global Language of Business
RO
  1. Principala
  2. Coduri de Bare

Coduri de Bare

Codurile de bare sunt simboluri care pot si scanate electronic folosind sisteme bazate pe laser sau camera.

Ele sunt utilizate pentru a codifica informatii precum numerele de identificare ale produselor, numere seriale si numere de lot. Codurile de bare joaca un rol important pe lantul de distributie dand posibilitatea oarticipantilor precum retaileri, producatori, transportatori si spitale sa automatizeze identificarea si urmarirea produselor pe masura ce acestea se deplaseaza in cadrul lantului de distributie.

GS1 administreaza cateva tipuri de coduri de bare, fiecare destinat a fi folosit intr-o situatie distincta.

 

Coduri de bare EAN/UPC

Codurile de bare, EAN/UPC  sunt tiparite teoretic pe fiecare produs de consum in intreaga lume, fiind cele mai vechi si mai larg raspandite dintre toate codurile GS1.

Codurile de bare EAN/UPC sunt proiectate pentru medii cu volume mari de scanare, de aceea sunt compatibile utilizarii in punctele de vanzare din retail (POS).  Aplicatiile de citire se limiteaza la GTIN articol, cupoane, coduri interne.

Codurile de bare EAN/UPC se folosesc si in mediu de distributie si logistica, cu marimile minime crescute pentru a putea fi scanate oriunde.

EAN-13

 

UPC-A

EAN-8

 

UPC-E

 

Coduri de Bare GS1 DataBar

Codurile de bare GS1 DataBar sunt deseori utilizate pentru etichetarea alimentelor proaspete. Ele pot contine informatii suplimentare identificatorului precum numarul de lot al articolului, numar serial, data de expirare, greutatea articolului, etc.
Familia de coduri de bare GS1 DataBar cuprinde 7 tipuri de simboluri. Patru dintre acestea pot fi citite la POS cu scanere cu laser, iar doua dintre ele pot incorpora informatii suplimentare.

DataBar Omnidirectional

 

 

 

 

    DataBar Stivuit Omnidirectional

 DataBar Expandat Stiuvit

 


 

DataBar Expandat

 

 

 

 

 

 

 

Coduri de bare pentru distributie/logistica

GS1-128 si ITF-14 se folosesc numai in mediul de distributie generala sau logistica, si nu se aplica in punctele de vanzare din retail (POS).

GS1-128 si ITF-14 sunt coduri de bare 1D versatile, cu ajutorul carora se pot urmari articolele comerciale de-a lungul lantului de distributie. Codul de bare GS1-128 poate ingloba orice cheie de identificare GS1, plus informatii precum numere seriale, numere de lot, greutate, data de expirare si altele. Codul de bare ITF-14 contine numai Numarul Global al Articolului Comercial (GTIN) si este adecvat tiparirii pe materiale  ondulate, fiind usor de tiparit iar cerintele privind calitatea codului fiind scazute.

ITF-14 

 

GS1-128 

 

Coduri de Bare 2D

Codurile de bare bi-dimensionale (2D) au aspectul unor patrate sau dreptunghiuri care contin numeroase puncte mici.

Un cod de bare 2D poarta o anumita cantitate de informatii si poate ramane lizibil chiar daca este tiparit la o dimensiune redus sau  inscriptionat pe produs. Codurile de bare 2D sunt folosite pe scara larga in industrie, de la productie/depozitare, la logistica si sanatate.

GS1 DataMatrix si GS1 QR Code sunt simboluri „2D matriciale” care pot ingloba toate cheile GS1 si atributele.

Se pot utiliza pentru a codifica informatii despre articolul comercial precum data de expirare, numarul serial, numarul de lot. Scanarea simbolului 2D este de asemenea utila pentru a specifica ‘URL al ambalarii extinse’ in sprijinul aplicatiilor de scanare cu telefonul mobil.

 

GS1 DataMatrix

  GS1 QR Код

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.