The Global Language of Business
RO
  1. Principala
  2. Despre GS1 Moldova

Despre GS1 Moldova

Sarcina noastra principala este implimentarea standartelor GS1.

Asociatia Nationala de identificare automata GS1 Moldova este o organizatienon-guvernamentala, non-profit, care functioneaza pe baza asociatiei voluntare a companiilor – una dintre 116 organizatii GS1 care lucreaza in mai mult de 150 de tari.

 

GS1_Corp_Visual_Size4_RGB_2014-12-17

 

GS1 Moldova functioneaza in baza urmatoarelor reglementari:

• Statutul organizatiei.
• Contractul international de Licenta incheiat dintre EAN Moldova si EAN International, din 5 iunie 1995, prin care asociatiei
i-a fost atribuit prefixul –484.
• Rights Certificate eliberat din 14 martie 2005 de catre organizatia internationala GS1.
• Trademarks Licence Agreement incheiat dintre GS1 Moldova si GS1, din 7 noembrie 2005.
• Licence Agreement incheiat dintre GS1 Moldova si EPCglobal din 25 noembrie 2005.

Despre drepturile

Noi administram sistemul GS1 si GS1 Moldova este unica sursa oficiala pentru codurile de bare GS1. Codurile de bare atribuite de catre GS1 Moldova se incep cu prefixul 484. Astfel, GS1 Moldova (EAN Moldova) dupa 25 ani de activitate in organizatia internationala GS1 (EAN International) ramine unica organizatie din Republica Moldova, recunoscuta pe plan international care are dreptul de a folosi sistemele de identificare a produselor GS1 si EPC, de a atribui prefixele membrilor sai si de a elabora baza de date regionala in cadrul Registrului Mondial.

Despre schimbarea


Denumirii  Asociatia Nationala de Identificare Automata a fost primita in cadrul Asociatiei Internationale EAN International, in calitate de membru in anul 1995. In anul 2004 doua organizatii internationale (EAN International – European Article Numbering si UCC – Uniform Code Council), lideri in aplicarea codificarii de bare, s-au comasat intr-o singura organizatie GS1(Global Standards One). In mod corespunzator toate 112 de Organizatii Nationale isi schimba denumirile lor. Inclusiv si Asociatia Nationala de Identificare Automata EAN Moldova, din martie 2005, si-a schimbat denumirea organizatiei in Asociatia Nationala de Identificare Automata GS1 Moldova. Cu toate ca noi am schimbat denumirea organizatiei, scopurile si sarcinile noastre au ramas aceleasi.

Despre serviciile 

Membrilor sai Asociatia le ofera:
• atribuirea prefixului intreprinderii (Global Company Prefix – GCP), ce este unic in lume;
• atribuirea numerilor de producere a intreprinderii (Global Trade Item Number – GTIN);
• atribuirea numerilor unice de adresa (Global Location Numbers – GLN);
• permite primirea informatiei de contact despre producatorul produsului in conformitate cu numarul
• sau (codul de bare) (In intreaga lume!);
• permite cautarea produsului solicitat, folosind clasificatorul produselor si a serviciilor (In intreaga lume!);
• ofera ajutorul practic la intrarea in Registrul Mondial;
• verifica calitatea tiparului simbolurilor codului de bare;
• edita materiale normative despre standardele si specificatiile sistemelor GS1 si EPC;
• familiarizeaza cu ultimele elaborarile organizatiei GS1;
• informeaza despre evenimentele de ultima ora in activitatea asociatiei GS1.

Despre activitatea sa 

Actualmente mai mult de 1000 de agenti economici ai Republicii Moldova din diferite domenii de activitate au devenit membrii ai asociatiei GS1 Moldova. In baza de date a asociatiei sunt inregistrate mai mult de 600 mii de denumiri a diferitor tipuri de produse.
Informatia despre membrii nostri si membrii a comunitatii GS1 este accesibila in Internet prin Catalogul International GEPIR .

Structura GS1 Moldova 

Asociatia Nationala de Identificare Automata GS1 Moldova este asociatie obsteasca, non-guvernamentala, non-profit, necomerciala. Organul suprem de conducere al Asociatiei este Adunarea Generala a membrilor.

Adunarea Generala - > Se convoaca odata in an
Consiliul de Administratie - > Consiliul de Administratie efectueaza conducerea activitatii Asociatiei si se alege pe un termen de doi ani. Sedintele Consiliului sunt organizate de patru ori pe an.

Directia Executiva - > Se alege pe un termen de cinci ani.

Membrii nostrii

GS1 Moldova reuneste peste 1000 de companii. Un membru al GS1 Moldova poate fi orice companie inregistrata, care este interesata de utilizarea Sistemului GS1.
Membrii GS1 Moldova sunt impartite in Membrii cu drepturi depline si Asociati:

• Membrii cu drepturi depline – firme care au nevoie de GS1 prefix pentru identificarea produselor, locatii, bunuri sau servicii.
Prefixul al Companiei GS1, atribuit proprietarului brandului, care este de obicei si producatorul produsului.

• Membrii asociati – sunt societati sau organizatii care nu au un prefix GS1, dar care sunt interesati in sustinerea sistemului GS1. Membrii asociati au drepturi si responsabilitati depline. Singura diferenta este ca membrii asociati nu pimesc GS1 Prefixul pentru a codifica produsele. Membrii asociati sunt societati, asociatii, edituri, agentii de publicitate, etc.

 

GS1 Moldova este un reprezentant al organizatiei globale, non-profit, neutra GS1 in Europe.

GS1 in Europe, care reuneste organizatii locale membre GS1 din 49 de tari (inclusiv GS1 Moldova), este o platforma pentru companiile nationale si europene pentru a colabora si a impartasi cele mai bune practici. Armonizarea standardelor la nivel european si asistenta in respectarea legislatiei europene reprezinta o garantie importanta pentru succesul afacerii dumneavoastra.
Acestea sunt problemele pe care le abordeaza GS1 in Europe.

Mai multe detalii pe site-ul si Video

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.