The Global Language of Business
RO
 1. Principala
 2. Vanzare pe Amazon

Vanzare pe Amazon

Vanzare pe Amazon

Utilizarea GS1 GTIN™ pentru a vinde pe Amazon

Da, aproape sigur veti avea nevoie de un GS1 GTIN™ pentru fiecare produs pe care doriti sa il vindeti pe Amazon.

Poate fi necesar sa obtineti un GS1 GTIN™ pentru produsul dvs., deoarece Amazon necesita un GS1 GTIN™ pentru majoritatea categoriilor de produse.

GS1 GTIN™ ajuta Amazon sa diferentieze produsele unele de altele si sa isi gestioneze platforma mai eficient.

Alte platforme de tranzactionare si comercianti din intreaga lume se bazeaza, de asemenea, pe GS1 GTIN™, iar utilizarea lor va facilita extinderea afacerii dvs. online si offline in intreaga lume.

Da, puteti utiliza GTIN™ inregistrat in GS1 Moldova pe toate site-urile Amazon.

GTIN™ GS1 Moldova sunt numere care va identifica in mod unic produsele in sistemul global GS1.

Codul GS1 GTIN™ pentru fiecare dintre produsele dvs. va fi disponibil si va functiona pe toate site-urile Amazon.

De fapt, GS1 GTIN™ opereaza in toate punctele de vanzare din intreaga lume, inclusiv in comertul cu amanuntul.

Daca sunteti deja membru GS1 Moldova, puteti trimite certificatul de membru GS1 sau ne puteti solicita o scrisoare de confirmare.

Daca nu sunteti inca membru GS1 Moldova, atunci trebuie sa va inregistrati la GS1 Moldova si sa primiti un certificat.

ASIN inseamna Amazon Standard Identification Number si este un identificator de produs atribuit de Amazon pentru uz intern.

Pentru a crea un ASIN pe Amazon, trebuie mai intai sa completati atributele necesare, inclusiv GS1 GTIN™ al produsului dvs.

Amazonfoloseste GS1 GTIN™ pentru a-si gestiona cataloagele globale. Ambele numere sunt necesare pentru a vinde pe Amazon.

De ce Amazon nu va accepta codurile de bare GS1 si cum sa remediati erorile de coduri de bare.

Pentru a face vanzarea produselor dvs. pe Amazon cat mai usoara posibil, am compilat cele mai tipice si comune mesaje de eroare, impreuna cu sfaturi pentru a le rezolva. Pentru a vinde un produs pe Amazon, primul atribut care vi se va cere este Produsul ID. Acesta este un numar unic de cod de bare sau un numar global de articol comercial (GTIN) oferit de GS1 Moldova.

1. Eroare de identificare nevalida.

Cand listez un produs in inventarul Amazon, primesc mesajul de eroare „Valoarea specificata este mai mica decat valoarea minima permisa in camp”. Ce sa fac?

Daca primiti acest mesaj de eroare, este posibil sa fi selectat ID-ul de produs gresit pentru inregistrarea dvs.

Pentru a rezolva problema, selectati EAN in loc de GTIN si continuati sa va listati produsul.

Terminologia Amazon este usor diferita de terminologia GS1. Numerele din codul de bare GS1 se numesc GTIN, dar Amazon are o semnificatie diferita - GTIN este ambalajul exterior marcat cu un cod de 14 cifre (GTIN-14), UPC este un cod de 12 cifre, iar daca articolul are un cod de 13 cifre. -codul cifrelor, codul de bare (GTIN-13), apoi este desemnat EAN.

Nota:

Amazon verifica identificarea produsului (EAN) in baza de date GS1 Verificat de GS1 (fostul GEPIR). Toate codurile de bare (GTIN) inregistrate in catalogul de produse GS1 Moldova sunt transferate automat in registrul „Verified by GS1”.

Daca produsul dumneavoastra nu are cod de bare, va trebui sa obtineti un prefix de companie GS1 inregistrandu-va la GS1 Moldova pentru a crea numarul.

2. Nepotrivire marca/furnizor.

Aceasta eroare inseamna ca Amazon nu este familiarizat cu marca pe care ati listat-o ​​si doreste mai multe informatii inainte de a o vinde pe platforma sa.

Solutie. Cand primiti acest mesaj de eroare, va trebui sa furnizati mai multe detalii despre marca pe care doriti sa o vindeti pe Amazon.

Puteti:

 • Inregistrati-va la Programul de inregistrare a marcii Amazon.
 • Partajati certificatul de membru GS1 sau e-mailul de confirmare de la noi. Distribuiti orice certificare de marca comerciala
 • Furnizati dovezi ca aveti dreptul de a vinde marca sau ca aceasta provine dintr-o sursa de incredere.

3. Produse generice, fara marca.

Cand selectati acest meniu, apare un mesaj de eroare. Daca numele marcii nu este listat aici, dar vanzatorul a enumerat deja numele marcii in listarile anterioare, atunci nu exista o legatura evidenta cu Amazon. Sau ar putea fi aceeasi greseala pe care o fac vanzatorii atunci cand listeaza un produs de marca in care numele companiei este diferit de numele marcii.

Solutie.Vanzatorii trebuie sa contacteze Amazon Shopping Partner Support (SPS).

4. Posibila coincidenta – produsul este deja in catalogul Amazon.

(Codul de eroare Amazon 8541 - Produsul exista deja)

Verificati intotdeauna mai intai directorul Amazon inainte de a incepe procesul de listare. Mesajul de eroare „Potrivire potentiala” inseamna ca produsul dvs. poate fi deja in catalogul Amazon si nu ar trebui sa creati o noua lista. Daca produsul dvs. este deja listat pe Amazon, accesati lista de produse, faceti clic pe butonul „Am unul de vanzare” si adaugati oferta dvs. la lista respectiva.

Acest lucru se poate face prin furnizarea de informatii detaliate despre produsul dvs., cum ar fi​

Cum:

 • pret
 • transport
 • cate unitati aveti in stoc
 • orice alte informatii unice pe care le gasiti utile.

  Daca credeti ca Amazon a comparat gresit produsul dvs. cu un produs existent, va trebui sa depuneti o reclamatie la Amazon prin Seller Central.

5. S-a primit eroarea „8541 - produsul exista deja” sau eroarea „5461 - incalcarea crearii ASIN”

Daca intampinati aceasta eroare, inseamna ca altcineva foloseste deja acelasi GTIN si detaliile produsului pe care le-ati introdus nu se potrivesc cu un produs care este deja disponibil online.

Daca sunteti un titular legitim de licenta GS1 si primiti un mesaj de eroare ca acesta, este probabil un caz de compromis GTIN, adica cineva utilizeaza ilegal codul de bare care ti-a fost atribuit.

Numim acest lucru „hacking GTIN”.

Solutie. Va trebui sa deschideti un „caz” pe site-ul Amazon Channel Partner Support si sa furnizati dovada licentei dvs. GS1 (cum ar fi un certificat de membru GS1 sau scrisoarea noastra de confirmare) impreuna cu numarul codului de eroare.

Daca sunteti membru GS1 Moldova si aveti nevoie de un astfel de certificat, va rugam sa ne contactati.

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.