The Global Language of Business
RO
  1. Principala
  2. Numarului Global de Articol Comercial GTIN 50 ani

Numarului Global de Articol Comercial GTIN 50 ani

Numarului Global de Articol Comercial GTIN 50 ani

Acum 50 de ani, la 31 martie 1971, s-a nascut economia moderna. Suna ca o hiperbola, dar a fost ziua in care liderii celor mai mari companii din domeniul comertului s-au reunit si au dezvoltat Numarul Global de Articol Comercial (Global Trade Item Number), cunoscut sub numele de „GTIN”.

GTIN este numarul din spatele codului de bare, cel mai important standard al lantului de aprovizionare din istorie. Astazi, codul de bare este scanat zilnic de peste sase miliarde de ori si ramane unul dintre cele mai de incredere simboluri din lume.

Nu este o exagerare sa spunem ca dezvoltarea GTIN a pus bazele comertului global digitalizat. Aceasta este intr-adevar una dintre povestile mari, nespuse, din istoria afacerilor internationale, o intalnire remarcabila a concurentilor acerbi pentru a rezolva provocarile reale ale companiilor.

GS1 a vorbit recent cu unul dintre protagonistii din spatele acestei etape istorice. Tom Brady, un inginer care a dezvoltat si instalat sistemul de scanare utilizat la Marsh Supermarket pentru a scana primul cod de bare cu GTIN in 1974, ne-a spus: „De la intalnirile vizionare ale fondatorilor GS1 pana la prima scanare la Marsh Supermarket, inceputul anilor 1970 a fost extrem de incitant si provocator. Sunt onorat ca am facut parte din ceva atat de benefic pentru lumea noastra, vazand companii care isi uneau fortele si se aliau pentru binele comun. Acum este timpul ca o noua generatie de lideri din industrie sa vina cu noi forme de standarde care vor avea puterea de a transforma afacerile in urmatorii cincizeci de ani”.

Si suntem de acord cu acest sentiment: la GS1, suntem mandri sa sarbatorim aceasta etapa semnificativa – dar facem acest lucru nu pentru a privi inapoi, ci pentru a privi inainte.

Profitam de acest moment pentru a face apel la companii sa colaboreze din nou, acum, pentru a satisface nevoile economiei secolului 21. Companiile trebuie sa raspunda noilor nevoi ale consumatorilor, iar industria trebuie sa gaseasca modalitati de implementare rapida a noilor tehnologii, inclusiv coduri de bare mai bogate in date, de o noua generatie.

Standardele GS1, cum este si codul de bare, continua sa contribuie la transformarea rapida, eficienta si sigura a complexitatii vaste a afacerilor moderne, globale, simplificand tot felul de procese ale lantului de aprovizionare in aproape fiecare sector din intreaga lume. Cu toate acestea, pe masura ce consumatorii solicita informatii despre produse tot mai multe si mai exacte, este timpul sa ducem codurile de bare la nivelul urmator.

Dezvoltarile catre codurile de bare de generatie urmatoare (de exemplu, codurile de bare patrate, cum sunt codurile QR), care pot contine mult mai multe informatii, ar trebui utilizate pentru a oferi consumatorilor informatii de incredere si pentru a remodela comertul global pentru un nou secol. Utilizarea lor, de exemplu, poate spune consumatorilor daca un produs contine alergeni, daca este organic sau despre amprenta sa de carbon. In cele din urma, acest lucru ofera consumatorilor un nivel mai mare de incredere si loialitate in ceea ce priveste produsele pe care le cumpara.

In urma cu jumatate de secol, concurenti acerbi s-au reunit, au lasat deoparte diferendele si au refacut in bine comertul global odata cu dezvoltarea GTIN. Acum avem oportunitatea si nevoia de a replica acel spirit de cooperare si leadership pentru a satisface nevoile unui nou secol.

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.