The Global Language of Business
RO
  1. Principala
  2. Reutilizarea codurilor de bare

Reutilizarea codurilor de bare

Dragi utilizatori ai sistemului GS1!

Va informam ca de la 1 ianuarie 2019, in conformitate cu noile prevederi din „Specificatiile Generale GS1”, reutilizarea numerelor GTIN (Global Trade Item Number) alocate anterior ESTE INTERZISA.

Aceasta cerinta se aplica tuturor categoriilor de produse.

O exceptie poate fi facuta numai in urmatoarele cazuri:

– daca GTIN este dedicat produselor care nu au fost produse niciodata si nu au fost comercializate. In acest caz, reutilizarea este posibila dupa 12 luni.

– daca produsul este retras de pe piata, dar productia sa a fost reluata dupa ceva timp – in acest caz, acesta poate fi relansat pe piata cu acelasi numar GTIN.

In toate celelalte cazuri, reutilizarea GTIN nu este permisa.

Aceasta schimbare este in interesul afacerii si ajuta la protejarea unicitatii GTIN-urilor in retailul modern. Dupa cum arata practica, informatiile despre produs pot exista mai mult decat produsul in sine, deci este foarte important ca acesta sa fie neschimbat din momentul in care a fost creat produsul.

Urmand recomandarile „Specificatiilor Generale GS1”, va veti asigura ca numerele Dvs. de identificare a produsului sunt unice, iar acest lucru va contribui la cresterea eficientei proceselor de afaceri din lantul de aprovizionare.

Pentru interdictiile reutilizarii codurilor de bare, vezi

Cookie-uri pe site

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că aveți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.