La 30 iunie 2016 a intrat in vigoare Reguli noi pentru atribuirea GTIN
Reguli simple si clare de management al GTIN ce stabilesc o baza pentru comert multi-canal
Standardul de Management GTIN permite companiilor sa ia decezii cu usurinta.
La 30 iunie 2016 a intrat in vigoare un nou standard în vederea regulamentului existent pentru alocarea GTIN. Modificarile numarului GTIN vor fi mai usor de gestionat si vor fi mai intuitive pentru piata de comercializare de astazi.
Timp de multi ani, intreprinderile din toate industriile din intreaga lume utilizau normele pentru alocarea GTIN pentru identificarea produsului.
Cu toate acestea, cu timpul a devenit dificil de a lucra cu regulile de atribuire a GTIN . Acest lucru a condus la nerespectarea Regulilor de atribuire a GTIN si de crestere a costurilor suplimentare inutile in domeniul industriei.
Noul GS1 Standard Management al GTIN ajuta la rezolvarea acestor probleme.
10 Reguli de Baza a GTIN in noul standard
Creat pe baza unui set bine definit de principii de afaceri si prezentat intr-un format clar de inteles, standardul devine mai usor.
Noul standard se bazeaza pe 10 reguli de atribuire a GTIN, in loc de cele 46 existente.
Acest lucru faciliteaza acceptarea si transferul deciziilor corecte la toate nivelurile organizatiei, contribuind, astfel,la economisirea de timp si bani al companiei.
Claritatea si consecventa noului standard este deosebit de importanta pentru companiile care sustin comertul multi-canal.
Atribuiti un numar de identificare unic al produsului “drept” de la bun inceput
“Standardul de Management a GTIN va ajuta industriei se obtina o identificare unica a produsului “drept” de la bun inceput”, a declarat Miguel opera CEO si presedinte al GS1.
“Acest lucru va oferi reguli de baza a industriei necesare, pentru a face modificari minore de produs, care nu vor necesita o schimbare a GTIN, dar care sunt necesare pentru sustinerea comertului multu-canal.”
Membrii organizatiei, incepind de la 30 iunie trebuie sa utilizeze noul GS1 Standard Management GTIN, cu toate acestea, tranzitia operationala ar trebui sa fie practic invizibila.
Detalii pe site-ul GS1