GS1 Cloud

GS1_Cloud_small

GS1 formeaza o baza de date globala, sigura de informatie despre produse — GS1 Cloud. Conform evaluarilor, in present in lume se numara mai bine de  1 miliard de coduri de bare sau numere globale ale unitatilor de comert  (GTIN), dar nu este o baza unica de date, ce ar contine informatia despre toate produsele.

Ce reprezinta  GS1 Cloud?

GS1 Cloud va fi o platrforma on-line inofensiva si sigura pentru pastrarea codurilor de bare GS1 veridice. Datele despre produse se vor considera a fi  «sigure», caci se vor oferi de catre proprietarii de branduri, producatorii, vinzatorii sau distribuitorii autorizati.

Scopul GS1 Cloud — a deveni o baza de date cea mai masiva peste tot in lume, cu o informatie sigura despre produse, ce va ajuta companiilor sa-si majoreze increderea in produsele sale in fata consumatorilor.

Consulatorii, vinzatorii en-detail, magazinele electronice, pietele electronice si alti consumatori vor putea rapid afla informatia concreta despre produs si sa se asigure ca codul de bare a produsului sau GTIN este legal si inregistrat in compania cu renume.

Ce fel de informatie vafi in baza de date  GS1 Cloud?

Baza de date  GS1 Cloud va contine informatia de la producatorul de produs , ce se va obtine din bazele de date existente GS1, precum sunt cataloagele  GDSN, GEPIR si cataloagele locale ale produselor, sustinute de catre organizatiile-membri GS1, lafel si Moldova. Se presupune ca in GS1 Cloud se vor contine mai bine de  100 000 de milioane de denumiri de produse.

Pentru fiecare produs se contine sapte attribute de date de baza:

— numarul codului de bare a produsului sau GTIN;
— marca comerciala (brand);
— denumirea companiei;
— clasificarea produselor in corespundere cu GS1 Global Product Classification (GPC);
— descrierea pe scurt a produsului pe ambalaj sau eticheta;
— piata de realizare a produsului;
— imaginea produsului de dimensiuni medii  (URL-link).

Functiile  GS1 Cloud

Scopul GS1 Cloud — de a ajuta companiile de a-si schimba obiceiurile sale, precum si de a prezenta datele mai calitative pentru produsele sale.

GS1 Cloud se bazeaza pe trei functii:

–  TESTAREA.
Aceasta functie va permite de a controla, daca numarul codului de bare este bazat pe businesul prefixul legal si functional GS1 (numar-busines).

VIZUALIZAREA.
Aceasta functie va permite de a vizualiza informatia despre produs. Aceasta este foarte important pentru anexele mobile si site-urilor comertului electronic, ce ofera consumatorilor informatia electronica despre produse.

– CAUTAREA.
Aceasta functie va permite consumatorilor GS1 Cloud, inspecial vinzatorilor en-detail si e-marketologilor, de a gasi produsele noi pentru magazine. Functia de cautare este bazata pe clasificatorul  GPC.

Check_View_Explore_ro

  • Orice persoana ce primeste datele din  GS1 Cloud inainte de a obtine accesul la ele, trebuie sa accepte conditiile, care ar regla intrebuintarea cu datele confidentiale.
  • Ce se refera la siguranta informationala, organizatia GS1 corespunde celor mai performante busines-standarde.
  • GS1 — este organizatia globala si neutra noncomerciala cu o experienta de mai bine de 40 de ani in asigurarea cu standarde globale a transmisiei de date.

GS1 Cloud — este baza de date globala, non profit si mondiala ale GS1 System Barcode сu informatia despre produse.

Avantajele  GS1 Cloud:

— Consumatorii obtin datele sigure, caci ei sunt proprietarii de branduri ale produselor, vinzatorilor en-detail, distribuitorii si vinzatorii electronici.

— Proprietarii de marci comerciale, oferind datele veridice majoreaza gradul de incredere, loialitate si siguranta clientilor sai existenti si cei potentiali, caci consumatorii serviciilor asteapta, ca informatia despre produs va corespunde intru totul cu produsul de facto.

— Intreprinderile reduc chestuielile si majoreaza eficienta operationala din contul simplificarii metodei de obtinere a informatiei despre produse.

Datele produsului  GS1 Cloud vor fi accesibile consumatorilor prin on-line-portale sau interface-ul aprovizionarii cu programe (API). Consumatorul va putea obtine accesul la date nemijlocit din GS1 Cloud, cu exceptia unor cazuri, tinind cont de cantitatea mare si frecventa accesarilor.

Accesul la GS1 Cloud va fi posibil doar membrilor GS1 prin intermediul organizatiei membru GS1. Ulterior, dupa ce regulile de reglare a GS1 Cloud vor fi acceptate, orice membru a companiei GS1 sau furnozorul de servicii va avea posibilitatea de a accesa sau cauta informatia prin toata baza de date GS1 Cloud.

Ce trebuie de facut pentru a avea accesul la GS1 Cloud?

1) Faceti legatura cu  GS1 Moldova.

2) Dvs-ra trebuie sa fiti familiarizati de «Conditiile de utilizare a GS1 Cloud».

In cazul accesului se va putea de initiat cautarea informatiei in baza de date GS1 Cloud si de a utiliza datele, destinate pentru intrebuintatre de catre clienti.

Mai detaliat pe site-ul GS1